علائم ایدز در کودکان چیست؟

علائم ایدز در کودکان چیست؟

ویروس ایدز در کودکان نشانه ها و علائم مختلفی را در بردارد که اطلاع از آن برای والدین اهمیت زیادی دارد.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدینی که به  اچ ای وی مثبت مبتلا شده‌اند این است که از سلامت فرزند خود در صورت عدم ابتلا به ویروس ایدز اطمینان خاطر پیدا کنند. به همین خاطر مجله تخصصی ایران اچ ای وی در خصوص علائم ایدز در کودکان مقاله‌ای کامل و جامع گردآوری کرده که در آن به بررسی علائم ایدز در کودکان پرداخته‌شده است پس در ادامه همراه ما باشید.

عفونت‌های مکرر بدنی از علائم ایدز در کودکان

یکی از اصلی‌ترین علائمی که در بدن کودکان زیر یک سال و نیم‌رخ می‌دهد، عفونت‌های مکرر در بدن است. علائمی از جمله عفونت گوش و یا عفونت چشم در صورت عدم بهبودی در شرایط عادی می‌تواند زنگ خطری برای بروز ویروس ایدز به‌حساب بیاید.

البته در نظر داشته باشید که بسیاری از علائم ظاهری ایدز علائمی کاملاً طبیعی است پس اگر پدر و یا مادر هیچ‌کدام مبتلابه این بیماری نیستند و قبل از تولد فرزند خود سلامت جنسی و باروری خود را حفظ کرده اند و برای تزریقات از سرنگ آلوده‌ای استفاده نکرده‌اند با مشاهده کوچک‌ترین عفونت‌ها نباید نگرانی بابت ایدز نداشته باشند.

عفونت بدنی اولین علامت بروز ایدز در کودکان

توقف در رشد، زنگ خطر ایدز در کودکان زیر 5 سال

بسیاری از والدین پس از گذر از زمان نوزادی و طفولیت فرزند خود و عدم مشاهده علائم ایدز، به این مسئله فکر می‌کنند که خطر ابتلا به ایدز در فرزندان کاملاً از سر گذشته، درصورتی‌که این ویروس در بدن نوزاد نهفته شده و اثرات مخرب خود را کم‌کم نشان می‌دهد.

یکی از این علائم توقف در رشد است. خوشبختانه با توجه به اینکه مراحل رشد کودکان زیر 5 سال با واکسن‌های سالانه و شش‌ماهه و ویزیت‌های پزشکی همیشه چک می‌شود در صورت مغایرت رشد کودک به‌صورت غیرطبیعی پزشکان سریعاً به دنبال دلیل آن می‌گردند. البته که یکی از دلایل پنهان آن مبتلا شدن کودک به ویروس ایدز است.

ویروس ایدز در کودکان چگونه قابل تشخیص است؟

کاهش و یا افزایش وزن کودک مهم‌ترین نشانه ایدز در کودکان

یکی دیگر از نشانه‌های بروز ایدز در کودکان، کاهش و یا توقف در افزایش وزن است. با توجه به اینکه کودکان فرایند رشد بسیار سریعی دارند کاهش وزن و یا افزایش وزن جدای از خطر ابتلا به ایدز می‌تواند یک تهدید جدی برای آن‌ها به‌حساب بیاید. البته این مسئله هم همانند توقف در رشد جسمی و ذهنی کودک در فرایند ویزیت‌های ماهانه توسط پزشک کاملاً قابل‌پیگیری است.

والدین گرامی بازهم تأکید می‌کنیم که علائم یادشده در این مطلب به‌تنهایی نشانه‌ای برای بروز ایدز در کودکان به‌حساب نمی‌آیند. اگر شما با این علائم روبه‌رو شدید و در مورد انتقال ویروس اچ ای وی از طریق یکی از روش‌های انتقال ایدز به کودک خود اطمینان دارید، حتماً این زنگ خطرها را جدی بگیرید.

البته بسیاری از افرادی که خطر ابتلا به ایدز را از کودک خود دور می‌ذانند نگرانی بابت بروز ایدز در بدن فرزند خود ندارند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، پیشنهاد می‌کنیم برای پیشگیری‌های آتی حتما نسبت به تربیت جنسی کودک خود توجه ویژه داشته باشید.

التهاب‌های پوستی، نشانه مهم ایدز در کودکان و بزرگ‌سالان

التهاب‌های پوستی و کهیر زدن‌های مکرر هم نشانه واضحی از ایدز را نشان می‌دهد. هرچند این نشانه برای بزرگ‌سالان هم یکی از علائم اصلی به‌حساب می‌آید اما مشاهده در کودکان می‌تواند خطرناک‌تر باشد. پس دقت کنید اگر این التهاب‌ها را روی بدن کودک خود مشاهده کردید، حتماً به دنبال دلایل بروز آن بگردید.

التهابات پوستی از نشانه های ایدز در کودکان

تشنج و ضعف بدنی، از علائم شایع تشخیص ایدز در نوجوانان

کودکان و نوجوانان تا سنین 15 سالگی به‌غیراز بروز عفونت‌های شایع و توقف در رشد بدنی، با علائمی ازجمله ضعف بدنی و تشنج‌های ناگهانی علائم ظاهری ایدز را بروز می‌دهند.

تشنج بی‌دلیل و ناگهانی و ضعف همه و همه ازجمله نشانه‌هایی است که به رشد ایدز در بدن بچه‌ها سرعت می‌بخشد اما چگونه می‌توان پس از مشاهده این علائم خطرناک به این باور رسید که کودک قطعاً ایدز دارد؟

آزمایش ایدز نوزادان و کودکان، بهترین راه برای تشخیص ایدز

آزمایش ایدز اولین و مهم‌ترین راه برای تشخیص ویروس ایدز به‌حساب می‌آید. توجه داشته باشید که با توجه به اینکه ایدز یک بیماری خطرناک و حتی مرگبار به‌حساب می‌آید، حتماً با مشاهده ساده‌ترین نشانه‌ها برای آزمایش و تست ایدز اقدام کنید.

نحوه تشخیص بیماری ایدز در کودکان

نشانه‌های خطرناک ایدز که منجر به مرگ در کودکان می‌شود چیست؟

کودکان مبتلابه ایدز تا قبل از مرگشان، عمدتاً از اختلالاتی مانند عفونت ریه (سینه‌پهلو)،‌ عفونت شدید سینوس‌ها، ‌کندی رشد و مشکلات ذهنی رنج می‌برند. بعلاوه این افراد از عوارض مصرف داروهای ضدویروس نیز در امان نخواهند بود.

علائم عفونت HIV در کودکان با علائم این عفونت در افراد بزرگ‌سال متفاوت است. عفونت HIV در نوزادان موجب عفونت باکتریال و بیماری‌های ریوی می‌شود که این مشکلات در افراد بزرگسال دیده نمی‌شود.
عفونت HIV در نوزادان، سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) را درگیر می‌نماید. به‌طورکلی این کودکان از رشد عادی برخوردار نیستند. رشد کودکان مبتلا ممکن است متوقف‌شده و دچار نارسایی رشد گردند. این کودکان در راه رفتن دچار مشکل هستند و از مشکلاتی مانند حالت جنون که در افراد بزرگسال دیده می‌شود، رنج می‌برند.
این کودکان دچار گیجی دائم، کاهش حافظه و عدم تمرکز هستند.

روش های درمان ویروس ایدز برای کودکان

هرچند که ایدز در دنیا، نهمین علت مرگ‌ومیر کودکان محسوب می‌شود ولی اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده‌ای نه چندان دور بیشترین علت مرگ‌ومیر در کودکان بیماری ایدز خواهد بود پس پیشنهاد می‍‌کنیم با آگاهی از راه های انتقال ایدز خظر ابتلا به این بیماری را از کودک خود دور کنید.

تعداد پسران و دختران مبتلا به ایدز تقریباً به یک اندازه است. ۵۴% کودکان مبتلا به ایدز پسر و ۴۶% بقیه را دختران تشکیل داده‌اند. ولی تعداد مبتلایان به ایدز در میان نژادها با رنگ پوستهای متفاوت مساوی نیست.

تعداد کودکان مبتلا به ایدز در میان افراد سفیدپوست در آمریکا کمتر از کودکان سیاه‌پوست آمریکایی و آمریکای لاتین است. در پایان دسامبر ۱۹۹۲ ‌از ۴۲۴۹ نفر کودک زیر ۱۳ سال امریکایی مبتلا به ایدز، ۵۴%سیاه پوست، %۳۴ سرخ پوست و تنها ۲۰% این افراد سفید پوست بوده‌اند.

چه زمانی برای آزمایش ایدز کودکان باید اقدام کنیم؟

بسیاری از والدین بامطالعه نشانه‌های که در این مقاله ذکر شد ازجمله التهابات پوستی، تشنج و ضعف دچار نگرانی بابت بروز ویروس ایدز در بدن کودک خود می‌شوند اما توجه داشته باشید که بروز بیماری ایدز فقط در زمانی می‌توانند شما را دچار نگرانی کند که پدر یا مادر قبل از تولد فرزند دچار این ویروس شده باشند. علاوه بر این عدم رعایت نکات بهداشتی، استفاده از سرنگ غیربهداشتی و عفونی می‌تواند مهم‌ترین دلایلی باشد که نگرانی در خصوص وجود ویروس ایدز در بدن را پررنگ می‌کند.

چطور ویروس ایدز را در کودکان تشخیص دهیم؟

در این مقاله هر آنچه که باید در مورد علائم و تهدید‌ها و درمان بیماری ایدز بدانید را در اختیار شما قرار داده ایم. حالا نوبت شماست تا در قسمت نظرات نظرات ودغدغه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ایران اچ ای وی بتوانند پاسخگوی سوالات و دغدغه‌های شما باشند.

 

 

نظر خود را بنویسید

IRAN HIV