نکات مهم در مورد استفاده از کاندوم از استفاده همزمان مواد چرب کننده، روغن، مواد ضد عفونی کننده پزشکی (لوسیون) و مواد دیگر مانند وازلین برای چرب تر کردن کاندوم خودداری کنید. این مواد می توانند کاندوم را سوراخ و یا پاره کنند. تنها از ژل ها یا کرم های مخصوص (که محلول در آب […]
نکات مهم در مورد استفاده از کاندوم
از استفاده همزمان مواد چرب کننده، روغن، مواد ضد عفونی کننده پزشکی (لوسیون) و مواد دیگر مانند وازلین برای چرب تر کردن کاندوم خودداری کنید. این مواد می توانند کاندوم را سوراخ و یا پاره کنند. تنها از ژل ها یا کرم های مخصوص (که محلول در آب هستند) و یا اسپرم کش های مکمل مخصوص که در داروخانه ها قابل دسترسی است استفاده کنید.
بسته حاوی کاندوم را بدقت و به آرامی باز نمایید و به هیچ وجه از قیچی و اجسام نوک تیز استفاده نکنید.
کاندوم را در حالت سخت شدن آلت تناسلی مردانه و قبل از انجام نزدیکی استفاده نمایید، زیرا ممکن است در ترشحات مرد قبل از انزال نیز ویروس و یا اسپرم وجود داشته باشد. کاندوم باید تمام طول آلت تا قاعده را بپوشاند.
در هر بار نزدیکی از یک کاندوم جدید استفاده شود.
از هر کاندوم فقط یک بار استفاده کنید.
قبل از استفاده از کاندوم به تاریخ انقضاء آن توجه کنید.
از مصرف کاندومهای تاریخ گذشته، چسبناک و شکننده بدلیل افزایش احتمال پارگی اجتناب نمایید.
کاندومها را از حرارت، نور، فشار و رطوبت دایمی دور نگاه دارید زیرا احتمال سوراخ شدن و پارگی در آن افزایش می یابد و نمی توان به آن اطمینان کرد (مثلا کیف پول جیبی شما که هر روز متحمل فشار است جای مناسبی برای نگهداری کاندوم نیست).
اگر در حین رابطه جنسی با شخصی که مشکوک به اچآیوی است کاندوم پاره شود
اگر کمتر از ۷۲ ساعت از آن اتفاق میگذرد، میتوانید از داروهایی بهره ببرید که می تواند مانع آلوده شدن شما شود (حتی اگر شریک جنسی شما قطعا آلوده بوده باشد). برای این داروها، با پزشک معالجتان یا مرکز بهداشت تماس بگیرید و درخواست post-exposure prophylaxis: PEP کنید.
ولی اگر بیشتر از ۷۲ ساعت گذشته است این راه جوابگو نیست و بایستی آزمایش تشخیص اچآیوی انجام دهید که بسته به نوع آزمایش، بایستی حداقل ۲ هفته تا حداکثر ۱۲ هفته برای انجام آزمایش صبر کنید (برای اطلاعات بیشتر راجع به آزمایش اچآیوی اینجا را کلیک کنید)