راه های انتقال ایدز از راه سوزن را بدانید
یکی از مهم ترین راه های نهفته انتقال ایدز از طریق سرنگ و سوزن های آلوده اعلام شده است.
چرخه انتقال ویروس ایدز به عنوان یک بیماری خطرناک و سخت تنها از راه و روش هایی مانند مقاربت های جنسی امکان پذیر نیست چرا که راه های انتقال این ویروس کشنده پیچیده تر از این حرف هاست. یکی از مهم ترین و شایع ترین دلایلی که عدم رعایت آن موجب انتقال ایدز می شود، انتقال ایدز از راه سوزن است. اگر دوست دارید در مورد راه های انتقال اچ ای وی یا بیماری ایدز اطلاعات لازم و کافی به دست آورید، در ادامه با مجله اینترنتی ایران اچ ای وی همراه ما باشید.
آیا انتقال ایدز از طریق سوزن آلوده و سرنگ ها امکان پذیر است؟
یکی از مهم ترین دلایلی که موجب آلودگی معتادان به ویروس ایدز می شود، انتقال علائم ایدز از طریق سرنگ های آلوده است که بیش از یکبار از آن ها استفاده شده است.
در نظر داشته باشید که گاهی سرنگ آلوده با شستشو و ضدعفونی هم قابلیت انتقال دارد پس در هنگام تزریق انسولین، آزمایش دادن و موارد مشابه حتما استریل بودن سرنگ را مدنظر داشته باشید.
آیا ایدز از طریق فرو رفتن سوزن ته گرد به دست انتقال پیدا می کند؟
یکی از شایع ترین مواردی که روزانه ممکن است برای افراد زیادی اتفاق بیفتد، فرو رفتن سوزن در دست است. در نظر داشته باشید که احتمال انتقال ایدز از طریق سوزن ته گرد یا هر سوزنی به بدن 1 به 150 است چرا که تنها عدم آگاهی از آلوده بودن سوزن می تواند موجب ایجاد آلودگی شود.
انتقال ایدز از خراش های ایجاد شده توسط سوزن آلوده شده
احتمال انتقال ایدز از طریق تماس سوزن آلوده به سطوحی از بدن که خراش دیده اند وجود دارد. البته اگر نوع زخم از زخم های باز باشد. در نظر داشته باشید که احتمال انتقال ویروس ایدز برای افرادی که هیچ زخم بازی ندارند و به عبارت راه نفوذی به داخل بدن افراد وجود ندارد امکان پذیر نیست.
انتقال خون آلوده از طریق سرنگ، مهم ترین عامل در جهت انتقال ایدز به بیماران
یکی دیگر از مهم ترین عواملی که موجب انتقال ویروس ایدز به بدن افراد می شود. انتقال خون آلوده از طریق سرنگ است. این اتفاق می تواند در اثر انتقال خون و یا حتی تزریق خون به بدن افراد بیمار اتفاق بیفتد.
در نظر داشته باشید که چرخه انتقال ایدز از طریق انتقال خون بیشتر در مناطق محروم، مناطق جنگی و سایر موارد مشابه اتفاق می افتد و امکان انتقال ویروس در مواردی مانند بیمارستان ها و یا درمانگاه ها بسیار کم است. پس لازم نیست نگرانی در مورد انتقال خون و یا اهدا خون داشته باشید چرا که کلیه پروتکل های بهداشتی به جهت پیشگیری از انتقال ایدز در مراکز درمانی معتبر در نظر گرفته می شود.
عوامل انتقال ویروس اچ ای وس از طریق سوزن یا اصطلاحا needlesick injury
عوامل مهم و تاثیر گذار در خصوص شدت بیماری افراد آلوده متفاوت است با این تفاوت که شدت آلودگی سوزن به ویروس می تواند از سطح تماس یافته متفاوت باشد. همین مورد موجب می شود تا روی شدت انتقال ویروس نیز تاثیر گذارد.
خطر آلودگی به اچ ای وی از طریق سوزن چقدر است؟
بطور کلی خطر آلوده شدن به اچآیوی به عنوان یکی از راه های انتقال ایدز با آسیب سوزن به سطح بدن به میزان حدود ۱:۳۰۰ اعلام شده است. ریسک انتقال اچآیوی در استفاده از سوزن مشترک در مواد مخدر در منبع آلوده حدود ۱:۱۵۰ اعلام شده است. این آمار شاید در ظاهر چندان جدی نباشد اما توجه داشته باشید که در صورت عدم آگاهی و بی توجهی به این مورد احتمال انتقال این بیماری می تواند شدت بیشتری پیدا کند.
ریسک انتقال اچآیوی اگر فرد HIV مثبت خون اهدا کند ۹۵٪ است. البته خوشبختانه تمامی خونهای اهدایی از نظر HIV بررسی میشوند و افراد اهداکننده از نظر روابط جنسی و مصرف مواد مخدر سوال پرسیده میشوند و به موارد مشکوک اجازه اهدا خون داده نخواهد شد
در سالهای اخیر (در آمریکا) به غربالگری خون، HIV antigen , viral load test افزوده شده است تا شانس انتقال HIV از طریق انتقال خون کاسته شود و همین مورد موجب شد تا خظر آلودگی به به ۱:۱۰۰۰,۰۰۰ کاهش پیدا کند.
مدت زمان زنده ماندن ویروس در سطح سوزن چقدر است؟
به صورت کلی ویروس اچ ای وی می تواند مدت زمان محدودی در بدن افراد زندگی کند. مدت زمان زنده ماندن ویروس به عواملی از جمله شرایط محیطی متفاوت بستگی دارد اما در حالت کلی زمان زنده ماندن ویروس روی سطح سوزن و یا حتی سطح پوست از چند ساعت تا چند روز متغیر است.
در این مقاله کلیه اطلاعات لازم در خصوص خطر ابتلا به ایدز از طریق سوزن را به شما اطلاع دادیم. در نظر داشته باشید که کلیه آمار های ارائه شده به صورت تقریبی و با احتساب رعایت موارد بهداشتی در حالت عادی اعلام شده است و میزان تغییر آن در بازه های زمانی متفاوت کاملا متغیر است.
حالا نوبت شماست تا سوالات و ابهامات خود را در خصوص روش های انتقال ایدز از طریق سوزن آلوده و راه های متفاوت زندگی با ایدز با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ایران اچ ای وی بتوانند راهنمای مناسبی برای پاسخ دهی به سوالات شما باشند.