مطلع شدن از روش های انتقال اچ ای وی می تواند موضوع بسیار مهمی باشد و افراد در حال حاضر به اهمیت درک این موضوع پی برده اند. یکی از دلایلی که شناخت روش های مبتلا شدن به ایدز بسیار مهم تلقی می شود این است که باورهای اشتباهی درباره روش های مبتلا شدن وجود دارد. به طور مثال انتقال اچ ای وی از طریق نیش پشه از مواردی است که ممکن است ذهن افراد را درگیر کند.
زیرا این احتمال وجود دارد که فرد فکر کند به دلیل مکیده شدن خون افراد متعدد توسط پشه، احتمال انتقال اچ ای وی وجود دارد. در صورتی که باور صحیح نیست. در این مقاله از بلاگ ایران اچ ای وی قصد داریم به صورت کامل موضوع انتقال اچ ای وی توسط پشه را بررسی کنیم و پاسخ سوالات شکل گرفته درباره این مسئله را بیان کنیم.
امکان زنده ماندن و تکثیر ویروس ایدز در بدن پشه وجود ندارد!
در ابتدا دانستن همین مسئله کافیست تا باور کنید که با نیش پشه به ایدز مبتلا نخواهید شد. این سوال برای افراد پیش می آید که اگر خون فرد آلوده به ویروس ایدز، توسط یک پشه وارد بدن ما شود چه اتفاقی می افتد. آیا در این صورت به ایدز مبتلا می شویم یا نه. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر پشه ای، خون فرد آلوده به اچ آی وی را بمکد، ویروس نمی تواند در روده پشه زنده بماند و تکثیر شود چرا که اچ آی وی برای تکثیر شدن بایستی درون سلول های خاص بدن انسان باشد.
اما برای بررسی بیشتر این موارد در ادامه این مقاله سوالات متفاوت در این زمینه را پاسخ داده ایم. هر چند که این سوالات بسیار شبیه به هم هستند اما به هر حال دانستن پاسخ قطعی آن ها برای برخی از افراد بسیار مهم است.
چرا اچ ای وی توسط پشه به انسان منتقل نمی شود؟
نیش پشه همانند سوزن یک سرنگ عمل نمی کند! مجرایی که بزاق پشه را به بدن فرد منتقل می کند مجزا از لوله ای است که پشه برای مکیدن خون همان فرد بکار می برد بنابراین تنها بزاق پشه به بدن فرد منتقل میشود و خون فرد از همان لوله عبور نمی کند. از این رو بعد از مشاهده ی جای نیش پشه روی بدن، نیازی نیست به دنبال راه های پیشگیری از ایدز باشید!
بیماری هایی که از طریق حشرات منتقل میشوند همانند آنسفالیت و مالاریا به این دلیل منتشر می شوند که این عوامل بیماریزا درون بدن پشه، تکثیر می شوند و سپس به غدد بزاقی پشه منتقل می شوند. پس از آن به همراه بزاق پشه به بدن فرد قربانی منتقل می گردند.
اچ ای وی از بدن پشه خارج نمی شود!
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، اچ آی وی در بدن پشه بعنوان غذا قلمداد شده و هضم می شود. نکته ی دیگری که درباره عدم انتقال ایدز از پشه به انسان باید بدانید این است که، میزان اچ آی وی در جریان خون فرد آلوده کمتر از تراکم عامل بیماریزا در بیماری همچون مالاریا است و پشه میزان کافی اچ آی وی برای آلوده کردن نمی مکد. به همین دلیل به صورت کلی باید نگرانی هایی که درباره آلوده بودن بزاق دهان پشه وجود دارد را از بین ببرید. حتی درصورتی که دچار نیش پشه نشوید و تنها بزاق پشه روی پوست بدن بماند، جایی برای نگرانی نیست.
امکان ابتلا به ایدز با قورت دادن پشه
یکی دیگر از سوالاتی که درباره انتقال ویروس ایدز توسط پشه وجود دارد این است که آیا با قورت دادن ناگهانی پشه، احتمال مبتلا شدن به ایدز وجود دارد یا نه. در پاسخ به این سوال نیز باید بگوییم که در صورت قورت دادن پشه، احتمال انتقال اچ ای وی وجود ندارد.
از آنجایی که حالت های متفاوتی وجود دارد تا خون پشه وارد بدن شود، این سوالات در ذهن افراد پیش می آید که اگر تنها بزاق پشه وارد بدن شود باید چه اقدامی برای درمان ایدز ایجاد انجام بدهیم؟ یا اینکه اگر به جز نیش پشه، خون یک پشه توسط انسان خورده شود چه اتفاقی می افتد؟
در هر صورت یک پشه نمی تواند شما را به ایدز مبتلا کند!
تفاوتی ندارد که یک پشه به طور سالم بلعیده شود یا قسمتی از آن زخمی شده و خون پشه وارد دهان فرد شود. در هر صورت با قروت دادن پشه، بزاق دهان پشه یا خون آن به ایدز مبتلا نخواهید شد. البته که احتمال مبتلا شدن به بیماری های دیگر وجود دارد اما درباره ایدز باید به شما بگوییم که هیچ خطری از جانب پشه شما را تهدید نمی کند.
حتی اگر برفرض اینکه ممکن باشد که پشه، ویروس ایدز را به فرد سالم تزریق کند؛ برای آلوده کردن فرد سالم نیاز به ده میلیون پشه است که قبلا فرد اچ آی وی مثبت را نیش زده اند! بنابراین له کردن یا قورت دادن سهوی پشه باعث به خطر افتادن سلامت فرد از لحاظ اچ آی وی نیست چرا که به اندازه کافی ویروس ایدز در بدن پشه برای آغاز روند عفونت وجود ندارد. با توجه به همین نکته می توانیم متوجه شویم که چرا می گویند احتمال ابتلا به ایدز با قورت دادن پشه وجود ندارد.